FOM

NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://acc.fom.nl/nwo-domein-enw/samenwerking/nwo-natuurkundev/

Geprint op :
18 januari 2018
10:54:41

FOM --> NWO ≥ 2017
De huidige FOM-organisatie vormt vanaf 2017 samen met andere NWO-onderdelen een nieuwe NWO-organisatie. In de loop van het jaar zal alle informatie op deze website aangepast worden, conform de nieuwe organisatiestructuur van NWO. Voor meer informatie verwijzen wij naar de informatiepagina over de NWO-transitie.

##

 • De Minerva-Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan de schrijfster van de beste natuurkundige publicatie. De prijs vestigt de aandacht op het onderzoek van vrouwelijke fysici. De Minerva-Prijs is een eerbetoon en de laureaat is een inspirerend voorbeeld voor andere vrouwen.

  Lees verder
 • FOM heeft het FOm/v-stimuleringsprogramma ingesteld om meer vrouwelijke wetenschappers te behouden voor de Nederlandse fysica.

  Lees verder
 • FOM biedt vrouwelijke promovendi de mogelijkheid voor individuele coaching. Doel is hen hiermee te stimuleren in hun ontwikkeling tot wetenschapper.

  Lees verder
 • Het mentoringprogramma  van FOM is bedoeld voor vrouwen (in zowel wetenschappelijk als niet-wetenschappelijk functies) die het potentieel en de ambitie hebben om door te groeien naar een functie in schaal 12 of hoger, en voor vrouwen die al in die schalen werkzaam zijn en zich verder willen ontwikkelen.

  Lees verder
 • In het charter 'Talent naar de Top' committeren organisaties zich aan een beleid om meer vrouwen door te laten stromen naar de top van hun organisatie. FOM heeft 'Talent naar de Top' in 2010 ondertekend.

  Lees verder
 • Het SoFoKleS project “Topvrouwen in de wetenschap. Wat kunnen we van ze leren?” heeft geresulteerd tot bijgaand digitaal magazine.

  Lees verder
 • FOM beschikt over een lijst van netwerken van vrouwelijke fysici die u kunt gebruiken om uw vacature te verspreiden en specifiek onder de aandacht van vrouwelijke fysici te brengen.

  Lees verder
 • De tweejaarlijkse conferentie Insight Out brengt bètavrouwen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te leren van ervaren collega's. De bijeenkomst is een initiatief van NWO Chemische  en Exacte Wetenschappen, NWO Aard- en Levenswetenschappen en de Stichting FOM. Voorheen organiseerde FOM jarenlang het FOm/f Symposium; Insight Out is daar het vervolg op.

  Lees verder
 • 'HERStories: Wisdom and Encouragement from Women in Physics' is een inspirerende film met de verhalen, wijze woorden en aanmoediging van vrouwen werkzaam in de fysica, uit alle hoeken van de wereld.

  Lees verder
 • In de serie Woman in Physics in relatiemagazine FOM expres verschijnen portretterende artikelen over vrouwelijke fysici bij FOM.

  Lees verder
 • De Amerikaanse National Postdoc Association heeft een 'ADVANCE' programma waarmee ze vrouwelijke postdocs willen helpen om de stap te maken naar een succesvolle wetenschappelijke carrière.

  Lees verder